20111221

TIPIKAL MINDSET MELAYU.



alhamdulillah. dari sabtu 171211 hari tu aku tak putus terima ucapan taniah atas ' E-DAY' aku. terima kasih sangat yang mendoakan kebahagian aku. dan pada yang bertanya soalan adakah gambar itu betul atau tak. insyaallah betul tapi mungkin pada 14314 nanti. insyaallah. dengan siapa? itu tuhan yang tentukan. 

tipikal mindset melayu? maaf la kalau terasa. cuma berkongsi rasa diselit teguran. mungkin.

1. kenapa bila upload pic atas pelamin semua akan berpusu ucap taniah sedangkan tak dinyatakan bahawa majlis itu adalah majlisnya.? mungkin prihatin. tapi terima kasih.  =)

2. kenapa bila cuma mengenakan selendang untuk kononnya E-DAY sebenar akan di beri pertanyaan dan persoalan macam ini.

- kak dia tunang kot. takkan lah tunang nak pakai sesimple gini. :D
- betoi ka ang nih? xkan tunang pakai hana tajima kot..

3. kenapa bila tunang , anda sebagai rakannya akan kata macam ni

- lepas ni tak boleh msg dah tunangan orang. nanti ada orang marah.





and and and..boleh tak nak jelaskan
persoalan 2.

     yup. ini berkaitan pakaian. salahkah kita berpakaian simple untuk majlis. tahukah untuk sesuatu yang melibatkan resepsi antara tuhan dan kita. cukuplah kita cari redha tuhan dari cari glamour. anda yakin dengan berpakaian cantik dan glamour akan kekal kan hubungan anda dengan manusia pilihan? bukankah kita hanya harap doa kebahagiaan dari ucapan ''anda cantiklah''.  tak takutkah bila ada yang kata ''eeiuwww overnye make up and dress. bajet artis lah tuh.'' see? anda akan menggalakkan orang lain melakukan dosa. anda tak rasa bersalahkah? but the point is. hidup kita cuma cari redha tuhan bukan cari glamour sementara.


persoalan 3.

      msg. friendship. kenapa perlu berubah? bukan kah niat hanya berkawan. kalau takut kenapa perlu berkawan sebelum dia jadi tunangan orang? bukankah lebih baik tak berkawan terus? sangat tipikal. akan cakap tak baik kacau tunang orang. yup memang betul. tapi kalau kawan pun dah dianggap salah. apa lagi yang lain? ye tak? actually semua ini atas tolerate semua lah. pandai pandailah jaga batas. setiap hubungan kan ada had nya. ya takk??











4 comments:

  1. hey babe! Kalau nak tunang inform aku dulu taw..
    sobss sobsss. Kalau tak aku terjun tingkat 8.

    ReplyDelete
  2. susah nak amalkan yang betul n betulkan yang salah

    ReplyDelete