20111027

CAMPUS's LIFE


kita ada dua abang senior yang kita baik sangat. sangat. memang baru setahun je kita kenal diaorang. tapi kita sayang sangat diaorang. diaorang selalu nasihat kita macam macam. tolong kita macam macam. buat kita senyum bila kita sedih. buat kita senyum bila kita tension. buat kita senyum bila kita down. diaorang jaga kita macam kita ni adik diaorang. masing masing layan je perangai kanak-kanak kita.



ni abang kita. kita panggil dia OYANG. kita sayang abang kita yang ni. abang kita yang ini cakap dia akan jaga kita. tapi dia dah nak habes belajar. kaki siapa kita nak pijak lagi nanti? siapa lagi kita nak melawak kasar kasar? siapa nak jaga kita nanti? kita risau. kita takut. kita yang selalu belagak kuat ni tak kuat sebenarnya.




yang ini abang kita jugak. kita sayang abang kita yang ni jugak. abang kita ni selalu bagi semangat dekat kita. kadang-kadang kita geram sangat sebab abang kita ni ada je alasan nak buat kita senyum selalu. dengan abang ni kita jarang tak senyum. sampai lenguh pipi kita. lepas ni abang dah tak ada dekat dengan adik. nanti pagi2 adik nak msg apa dekat abang? malam malam adik nak msg apa dekat abg? nanti apa isi msg adik nak cakap dekat abang? hmm siapa nak buat adik senyum lagi macam abang selalu buat? siapa nak buat adik ketawa lagi macam abang selalu buat? siapa? adik sedih la abang. hmmm




ye..kita memang lucky ada abang abang senior yang baik dengan kita. tapi lepas ni dekat siapa kita nak mengadu kita lapar? kita mengantok? kita geram dekat lecture? kita nak minta tolong? kita nak share masalah? kita nak minta pendapat? kita tahu kita ada hanset nak call and text. tapi tahu tak? faham tak? bila perasaan tuh tidak lagi sama macam mana dengan sekarang. lepas ni siapa nak jaga kita? siapa nak tanya kita dah makan ke belum? siapa nak marah kita tidur lewat? siapa nak layan perangai kanak kanak kita? siapa nak layan perangan manja kita? siapa nak layan perangai mengada ngada kita? siapa nak layan perangai gila gila kita? siapa???? tolonglah. kita masih perlukan abang abang kita kat sana nanti. macam mana kita nak hidup ni?





Athirah. 
jadilah kuat. jadilah tabah. tuhan tahu apa yang terbaik untuk hambaNya. 
be positive.//



















No comments:

Post a Comment